Chef Simone Cipriani

Den italienske kok Simone Cipriani er kendt for sit legende og nyskabende køkken, ofte beskrevet som “tecnoemozionale” – enkelt, sæsonbaseret og fuld af følelser. Han har arbejdet på nogle af Italiens mest prestigefyldte restauranter, bl.a. hos Gordon Ramsay og på Arnolfo (2 Michelin-stjerner), inden han i 2016 åbnede sit anerkendte Firenze-restaurant Essenziale.
Cipriani er blevet kaldt en “pirat” i køkkenet – visionær, kreativ og uortodoks, men altid forankret i tradition og respekt for råvarerne. Han hylder producenterne som “fremtidens rockstjerner” og har gennem projekter som Underground bragt gæsterne tættere på gårdene og råvarernes oprindelse.
Han er blevet udnævnt til en af Italiens mest indflydelsesrige unge kokke, omtalt i medier som Newsweek, New York Times og Wall Street Journal, og medvirket i flere italienske tv-programmer. I dag arbejder han som konsulent, underviser og festivalarrangør – stadig tro mod sin idé om, at mad skal skabe både smag og samhørighed.